24 Φεβ 2007

Τί είναι τα RSS feeds;

"Το Διαδίκτυο αποτελείται πλέον από δισεκατομμύρια σελίδες οι οποίες περιέχουν τέτοιο πλούτο πληροφοριών που είναι σχεδόν αδύνατο για τον οποιονδήποτε να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς ότι νεότερο συμβαίνει στον κόσμο ή στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει.

Εδώ έρχεται να δώσουν τη λύση τα RSS feeds. Πλέον όλες οι πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν έρχονται στον υπολογιστή σας χωρίς εσείς να χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε φορά τους σχετικούς δικτυακούς τόπους. Τα RSS Feeds σας επιτρέπουν να βλέπετε πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων (sites) που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να λαμβάνετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων ειδήσεων και των άρθρων που επιθυμείτε (ή ακόμα και εικόνων ή βίντεο) αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε καθημερινά τους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους (sites).

Πώς μπορώ να κάνω χρήση του RSS;


Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του
RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νεότερο. Αφού επιλέξετε το πρόγραμμα ανάγνωσης (δείτε παρακάτω), θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο θέλετε να λαμβάνετε. Αναζητήστε στο Διαδίκτυο και στους αγαπημένους σας δικτυακούς τόπους τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και γραφτείτε συνδρομητές "

(από τον δικτυακό τόπο του pathfinder)

----------------------------------------------------------------------------------
Ένα τέτοιο πρόγραμμα ανάγνωσης χρησιμοποίησα και γω πριν από λίγες μέρες. Ονομάζεται Google Reader και το μόνο που έχετε να κάνετε, προκειμένου να παρακολουθείτε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στα διάφορα sites, είναι να προσθέσετε σε αυτό τις διευθύνσεις των sites που σας ενδιαφέρουν.

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό Google e-mail τότε χρησιμοποιείστε το ίδιο user name και password για να εισαχθείτε).

Κάνετε κλικ στην επιλογή Add subscription και στο παράθυρο που σας ανοίγει πληκτρολογείτε απλά τη διεύθυνση του site που σας ενδιαφέρει π.χ http://stirixis.blogspot.com/

Αυτό ήταν. Tην επόμενη φορά που θα μπείτε στο Google Reader μπορείτε να δείτε μόνο τις αλλαγές που έγιναν στο site σε σχέση με την τελευταία φορά που ήσασταν μέσα.

Δοκιμάστε το αν παρακολουθείτε πολλά sites και σας ενδιαφέρουν οι αλλαγές/προσθήκες στα νέα που δημοσιεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου