24 Φεβ 2007

Τί είναι τα RSS feeds;

"Το Διαδίκτυο αποτελείται πλέον από δισεκατομμύρια σελίδες οι οποίες περιέχουν τέτοιο πλούτο πληροφοριών που είναι σχεδόν αδύνατο για τον οποιονδήποτε να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς ότι νεότερο συμβαίνει στον κόσμο ή στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει.

Εδώ έρχεται να δώσουν τη λύση τα RSS feeds. Πλέον όλες οι πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν έρχονται στον υπολογιστή σας χωρίς εσείς να χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε φορά τους σχετικούς δικτυακούς τόπους. Τα RSS Feeds σας επιτρέπουν να βλέπετε πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων (sites) που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να λαμβάνετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων ειδήσεων και των άρθρων που επιθυμείτε (ή ακόμα και εικόνων ή βίντεο) αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε καθημερινά τους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους (sites).

Πώς μπορώ να κάνω χρήση του RSS;


Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του
RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νεότερο. Αφού επιλέξετε το πρόγραμμα ανάγνωσης (δείτε παρακάτω), θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο θέλετε να λαμβάνετε. Αναζητήστε στο Διαδίκτυο και στους αγαπημένους σας δικτυακούς τόπους τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και γραφτείτε συνδρομητές "

(από τον δικτυακό τόπο του pathfinder)

----------------------------------------------------------------------------------
Ένα τέτοιο πρόγραμμα ανάγνωσης χρησιμοποίησα και γω πριν από λίγες μέρες. Ονομάζεται Google Reader και το μόνο που έχετε να κάνετε, προκειμένου να παρακολουθείτε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στα διάφορα sites, είναι να προσθέσετε σε αυτό τις διευθύνσεις των sites που σας ενδιαφέρουν.

(Αν έχετε ήδη λογαριασμό Google e-mail τότε χρησιμοποιείστε το ίδιο user name και password για να εισαχθείτε).

Κάνετε κλικ στην επιλογή Add subscription και στο παράθυρο που σας ανοίγει πληκτρολογείτε απλά τη διεύθυνση του site που σας ενδιαφέρει π.χ http://stirixis.blogspot.com/

Αυτό ήταν. Tην επόμενη φορά που θα μπείτε στο Google Reader μπορείτε να δείτε μόνο τις αλλαγές που έγιναν στο site σε σχέση με την τελευταία φορά που ήσασταν μέσα.

Δοκιμάστε το αν παρακολουθείτε πολλά sites και σας ενδιαφέρουν οι αλλαγές/προσθήκες στα νέα που δημοσιεύουν.

20 Φεβ 2007

Ταινίες του τελευταίου μήνα

Τον περασμένο μήνα κατάφερα και είδα τόσες ταινίες όσες δεν είχα δει όλον τον περασμένο χρόνο. Έχουμε και λέμε:
  • Ο ΜΑΓΟΣ ΑΙΖΕΝΧΑΙΜ - THE ILLUSIONIST (4)
  • ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ - BLOOD DIAMOND (4)
  • ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - NIGHT AT THE MUSEUM (1-2)
  • ROCKY BALBOA (2)
  • CASINO ROYAL (2-3)
ενώ σύντομα αναμένονται:
  • APOCALYPTO
  • BABEL
  • Happy Feet
Πληροφορίες για τις ταινίες θα βρείτε στον υπερσύνδεσμο της Village

Προσωπική κλίμακα βαθμολογίας:

1 :
μην κάνετε τον κόπο / 2: αν δεν βαριέστε / 3: γιατί όχι; / 4: να πάτε / 5 : εξαιρετική

Περιμένω τη δική σας βαθμολογία για τις παραπάνω ταινίες.

SonyEricsson w810i προς πώληση



Πουλάω ένα SonyEricsson w810i σε άριστη κατάσταση. Περιέχει στη συσκευασία κάρτα μνήμης 512 ΜΒ και τα γνήσια ακουστικά. Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου. Ξέρετε εσείς ....

-- ΕΠΩΛΗΘΗ --

19 Φεβ 2007

Google Mail

Αν δεν το ξέρετε είναι καιρός να το μάθετε. Αν θέλετε έναν λογαριασμό e-mail στον οποίο να έχετε γρήγορη πρόσβαση και ο οποίος σας παρέχει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο -χωρίς μάλιστα τις γνωστές διαφημίσεις που καταλαμβάνουν τη μισή σας οθόνη- τότε είναι καιρός να ανοίξετε έναν λογαριασμό Gmail.(κάντε κλικ εδώ)

Σας δίνεται μάλιστα η δυνατότητα να δημιουργήσετε έγγραφα του word / excel ακόμα και αν στον υπολογιστή που είστε δεν υπάρχει εγκατεστημένη η εφαρμογή του Office. Η ιδέα είναι πραγματικά έξυπνη και βοηθάει όλους όσοι θέλουν τα αρχεία τους να είναι διαθέσιμα ακόμα όταν βρίσκονται μακριά από τον προσωπικό τους υπολογιστή.

Τα αρχεία αποθηκεύονται σε διαθέσιμο χώρο στο internet και οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να τα κατεβάσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή.
Συμβουλή! Καλό θα ήταν να μην τοποθετείτε αρχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα . Γιατί ποτέ δεν ξέρεις .....

12 Φεβ 2007

Απουσία

Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός από έργα που τρέχουν με εμποδίζουν να ενημερώνω το site μου όσο συχνά θα ήθελα. Υπόσχομαι όμως από έδω και εμπρός να το κάνω. Κατάφερα και μάζεψα έναν μεγάλο όγκο από πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να αξιολογήσω και να κατηγοριοποιήσω. Στη συνέχεια θα τις δημοσιεύσω δίνοντας σας τον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο. Επόμενη επικοινωνία μαζί σας το Σαββατοκύριακο 17/18 Φεβ. :)