31 Μαΐ 2011

#Ε7TesterGR_2η Εβδομάδα Συμβίωσης με το ΝΟΚΙΑ Ε7

Καλησπέρα φίλοι
Δύο εβδομάδες ήδη πέρασαν με το Nokia E7 και οφείλω να πω ότι οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Θα εξηγήσω αναλυτικά:
1) Ποιότητα Κατασκευής. Ομολογώ ότι είναι πολύ στιβαρή κατασκευή. Βέβαια είναι βαριά αλλά τι να κάνουμε. 4΄΄ οθόνη είναι αυτή. Η χρήση του με το ένα χέρι αντενδείκνυται. Οδηγώντας και κρατώντας το με το ένα χέρι θα δυσκολευτείτε κάπως. Με τα δύο χέρια η λειτουργία του είναι απροβλημάτιστη. Και το εννοώ.
2) Οθόνη. Είναι ευκρινέστατη και  πραγματικά το δυνατό σημείο του τηλεφώνου. Σε μεγάλη ηλιοφάνεια μπορείς να διακρίνεις άνετα τα shortcuts
3) User Interface. Είναι πολύ λειτουργικό και εύκολο στη διαχείριση. Εύκολα περνάτε συντομεύσεις στις 3 διαθέσιμες οθόνες. Απλά κρατάτε πατημένη την οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα και έτοιμοι για edit. Οι ρυθμίσεις επίσης είναι εύκολα παραμετροποιήσιμες. Πατώντας το κεντρικό πλήκτρο μπαίνετε στο βασικό μενού και κάνετε τις αλλαγές σας.
4) Ασύρματο δίκτυο. Το WiFi συνδέεται πανεύκολα και δεν παρουσιάζει αποσυνδέσεις.Ο συγχρονισμός με το email (exchange και gmail) δουλεύει μια χαρά. Επισυναπτόμενα μέσω του USB on the go δοκιμάστηκαν με τον exchange και παραδόθηκαν κανονικά. Το μόνο πρόβλημα έχει να κάνει με το συγχρονισμό με μηνύματα του gmail (έχουν ανοιχτεί και διαγραφεί σε υπολoγιστή αλλά με το συγχρονισμό φαίνονται στο inbox του Ε7). Η κατάσταση πάντως διορθώνεται την επόμενη ημέρα μετά από συγχρονισμό.
5) Κολλήματα. Το κινητό έχει κάνει restart αρκετές φορές (6-7). Τις περισσότερες στην πλοήγηση  και κάποιες άλλες ενώ περιεργαζόμουν τα μενου του. Άγνωστο γιατί. Είναι όμως σύντομο (εξαφανίζεται η οθόνη για πολυ λίγο και αμέσως μετα επανέρχεται)
6) Ιντερνετ μέσω τηλεφώνου. Δε θα έλεγα ότι έχω γρήγορο internet. Λόγω καρτοκινητής συνεδέομαι με profile wap και είμαι σχετικά αργός. Με αυτή τη σύνδεση δε δουλεύει δυστυχώς το Facebook και το Twitter (μέσω της  εφαρμογής της Nokia η οποία αποδεικνύεται καλύτερη από το mobile.twitter.com  και γι' αυτό και αναθεωρώ την παλιά μου αρνητική άποψη)
7) Εφαρμογές. α) Δουλεύω στο laptop μου το Nokia Ovi Suite v.3.1.0.91 (αναβαθμείστε αν έχετε παλαιότερη έκδοση. Συνδέεται πιο εύκολα το κινητό σε σχέση με πριν). β) Η εφαρμογή για το social networking είναι η 1.3.208 η οποία κατέβηκε από το NokiaBetaLAbs http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-messaging-for-im-beta και είναι άκρως ικανοποιητική. Η συγχώνευση των updates (σε twitter και Facebook) που κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να δεί είναι πολυ καλή και έξυπνη ιδέα. Δοκιμάστε το  !!  γ) Nokia battery monitor v1.3. Η εφαρμογή που ελέγχει συνεχώς την κατάσταση της μπαταρίας σας και σας ενημερώνει για τον υπολειπόμενο χρόνο (σε ομιλία, browsing, music playback) δ) Rio Angry Birds. Δεν χρειάζεται να πω κατι. Άκρως εθιστικό ακόμα και για μένα που ήμουν πολύ επιφυλακτικός
8) Μπαταρία. Εδώ εγώ έχω τις ενστάσεις μου. Η μπαταρία κρατάει περίπου 2-2.5 ημέρες (σε σχεση βέβαια με αντίστοιχα κινητα με ενημέρωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιητική βλ. Galaxy S - 1 ημέρα σύμφωνα με γνωστούς μου). Έκανα αλλαγή στο δίκτυο και ενεργοποίησα και το 3G για το οποίο οι προδιαγραφές δίνουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Θα του δώσω ακόμα μια ευκαιρία :)
9) Πληκτρολόγιο. Μου αρέσει και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά λόγω της χρήσης του e-mail. Μ΄άρεσε από την αρχή. Νο comments :)
10) Camera. Εδώ έχω ένσταση σε σχέση με τη δυνατότητα λήψης κοντινών φωτογραφιών. Υπάρχει αδυναμία. Το E71 είχε πολύ καλύτερη συμπεριφορά. Σε φωτογραφίες γενικού περιεχομένου λειτουργεί μια χαρά. Το ίδιο και το video σε HD. Στα βίντεο που έχω ήδη δημοσιεύσει δεν είχα ενεργοποιήσει το stabilisation. θα δημοσιεύω σύντομα νέα με το σταθεροποιητή ενεργοποιημένο. Ίσως ένα firmware να βελτίωνε λίγο την κατάσταση

Σου άρεσε; ΝΑΙ
Θα το αγόραζες; Μάλλον ΝΑΙ (600 euro δεν είναι λίγα)
Θα το πρότεινες; ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

Nokia συνέχισε να το υποστηρίζεις. Βελτίωσε το στα σημεία. Αν μάλιστα αναβαθμιστεί και στο νέο λειτουργικό (Αnna - http://www.engadget.com/2011/04/12/nokia-announces-symbian-anna-update-for-n8-e7-c7-and-c6-01/) τότε μάλλον θα μιλάμε για το επαγγελματικό εργαλείο της χρονιάς.

Απολαύστε τις φωτογραφίες στο post που θα ακολουθήσει. Byeee.

21 Μαΐ 2011

1η Εβδομάδα Συμβίωσης (Videos-Photos)

Οι φωτογραφίες και τα videos έχουν τραβηχθεί με τις default ρυθμίσεις στο κινητό. Οι φωτογραφίες είναι ακέραιες.
Βλέποντας τα video στα κινητά δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την τρομερή πρooδό που έχει πραγματοποιηθεί. (Εξαιτίας του μεγάλου τους μεγέθους τα 3 original videos έχουν ανέβει στο Mediafire για download: http://www.mediafire.com/?4r88qa890sdbdq4, http://www.mediafire.com/?6nsdqg1wd3zz51y, http://www.mediafire.com/?37g74dygbmmx410. Στο blog το 1 από τα 3 videos έχει υποστεί μετατροπή για εύκολη μεταφόρτωση (αλλά με μεγάλη απώλεια ποιότητας). Σημείωση: μετατράπηκε μόνο το ένα από τα 3 λόγω του ότι τα άλλα 2 είχαν frame rate 500fps?? και στη μετατροπή έτρεχαν τα βίντεο )














Ελπίζω να σας αρέσουν. Σχόλια καλοδεχούμενα :)


1η Εβδομάδα Συμβίωσης με το ΝΟΚΙΑ Ε7

Έχοντας το τηλέφωνο στην κατοχή μου ήδη μια εβδομάδα θα έλεγα ότι η συνολική του απόδοση είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα κινητό αξίας 600€ και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Δεν αγνοούμε βέβαια και το πρόθεμα της σειράς Ε που μας αναγκάζει να το αντιμετωπίσουμε σαν μια συσκευή που απευθύνεται σε επαγγελματίες και που σκοπό έχει να διευκολύνει τη ζωή τους .Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Μου άρεσε:
1) Καταπληκτική οθόνη. Η οθόνη πραγματικά είναι το δυνατό του σημείο. Ακόμα και στην περίπτωση εξαιρετικής ηλιοφάνειας μπορείς να διακρίνεις εύκολα αυτά που απεικονίζονται πάνω στην οθόνη.
2) Πανεύκολο στήσιμο των email clients. Η δοκιμές μου έγινα τόσο με mail for exchange (και συνδεση με εταιρικό server της Γερμανίας) όσο και με το προσωπικό μου google mail. Και δουλεύυν απροβλημάτιστα. Έχω επιλέξει συγχρονισμό κάθε 4 ώρες ο οποίος δουλεύει είτε μέσω του δικτύου GSM (cosmote wap) είτε μέσω του ασύρματου δικτύου του σπιτιού μου. 
3) Η ποιότητα της επικοινωνίας. Καθαρότητα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και όχι χάσιμο κλήσεων
4) Οι 3 διαθέσιμες οθόνες είναι υπεραρκετές για να τοποθετήσετε συντομεύσεις (είτε προγραμμάτων, είτε άλλων βοηθητικών προγραμμάτων από το ovi store) 
5) Το GPS του. Πολυ καλή απεικόνιση με δυνατότητα θέασης ακόμα και σε μεγάλη ηλιοφάνεια. Αναμένεται δοκιμή σε δύσκολες διαδρομές
6) Η δυνατότητα video HD είναι καλή. Το ίδιο ισχύει και για την κάμερα των 8 Mpix. Δε δυσκολεύτηκε σε σχετικά χαμηλές φωτιστικές συνθήκες.
7) Η δυνατότητα κλήσης είναι πολύ απλή. Απλά πάτημα του κουμπιού Call και εμφανίζεται το μενού με δυνατότητα πλοήγησης στις επαφές μας είτε απευθείας πληκτρολόγησης. Κατά τη διάρκεια της κλήσης πολύ εύχρηστα τα εικονίδια για Hold, End Call, Μute και της ενεργοποίσης του μεγαφώνου
8) Το πληκτρολόγιο του. Πάντα μου άρεσαν τα τηλέφωνα με πληκτρολόγιο οπότε θα υπερθεματίσω υπέρ του  για ακόμα μια φορά.

Με προβληματίζει ακόμα:(θα υπάρξουν updates)
1) Το βάρος του και το σχήμα του. Αρκετά βαρύ και σχετικά δύσκολο να εργαστείς με το ένα χέρι. Σου δίνει την αίσθηση ότι θα σου γλίστρήσει. θέλει συνήθεια το πιάσιμό του.
2) Η διάταξη του πλήκτρου για τη λήψη φωτογραφίας. Δε το έχω συνηθίσει ακόμα και μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο πίσω τοποθετημένο απ' ότι θα έπρεπε (χρησιμοποιώ λόγω δουλειάς μια ψηφιακή Canon Powershot A1000IS και αναπόφευκτα γίνεται σύγκριση). Η δυνατότητα να πατήσεις το κουμπί της λήψης φωτό ή βίντεο πάνω στην οθόνη δεν εξασφαλίζει μεγάλη σταθερότητα.
3) Οι συνεχείς οθόνες που εμφανίζονται όταν έχω ανοικτό το GPS για σύνδεση με κάποιο δίκτυο για να πάρει πληροφορίες (μάλλον το έλυσα καθώς απενεργοποίησα οποιαδήποτε ζήτηση για συνδεση στο δίκτυο - στο application settings->positioning και στο  setting των maps )
4) Η μικρή διάρκεια της μπαταρίας του. Έχοντας κάνει 3 πλήρους κύκλους φόρτισης η μπαταρία δεν ξεπερνάει τις 2,5 μετά βίας 3 συνεχείς ημέρες (ευελπιστώ ότι με 2-3 ακόμα πλήρεις κύκλους φόρτισης θα επιτύχει καλύτεροους χρόνους)
5) Η σύνδεση στο Facebook και το Twitter μέσα από εφαρμογή του ovi.  

17 Μαΐ 2011

Δύο ημέρες πριν με το Nokia E7

Άνοιγμα τηλεφώνου και αρχικοποίηση του τηλεφώνου (setup). H διαδικασία κύλισε πολύ ομαλά. Γλώσσα, χώρα, ημερομηνία και ώρα και στη συνέχεια είσοδος στην αρχική οθόνη του κινητού. Πρώτη αίσθηση; Αρκετά βαρύ. Έχοντας πριν στην κατοχή μου ένα Ε71 και παλαιότερα ένα Ε65 ομολογώ ότι έχουν μεγάλη διαφορά. Η κατασκευή του; Εξαιρετικά στιβαρή -συνεχίζει την παράδοση της σειράς Ε πανάξια. Η οθόνη του; I LOVE IT. Βαθύ μαύρο και χορταστική απεικόνιση. Ξεκίνησα συνδέοντας το ασύρματό μου δίκτυο. Κανένα πρόβλημα. Σε λίγα λεπτά να και η οθόνη για αναβάθμιση κάποιων προγραμμάτων (Communicator, ovimaps,ovistore και quich search). Οκ και έναρξη αναβάθμισης. Κανένα πρόβλημα. Η αρχική εισαγωγική οθόνη περιέχει shortcuts για το mailbox και το calendar. Δύο άλλες οθόνες είναι διαθέσιμες για τοποθέτηση αντίστοιχων shortcuts. Με το δάκτυλό σας περνάτε από τη μια οθόνη στην άλλη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Το κεντρικό πλήκτρο στο κέντρο του κινητού σας οδηγεί στη μοναδική οθόνη των menu. Μέσα από αυτή και κάνοντας κλικ στα αντίστοιχα εικονίδια εισέρχεστε στα ενδότερα του τηλεφώνου. 
Μετά από μερικές ώρες απασχόλησης και γνωριμίας με το κινητό η μπαταρία (φορτισμένη μερικώς από το εργοστάσιο) κατέληξε. Φόρτιση κινητού απαραίτητα όλο το βράδυ. Όσο για τη συνέχεια; ε δείτε τις φωτογραφίες μου και τα λέμε αργότερα.


Nokia E7_ Πρώτες Εντυπώσεις


Μια απλή περιγραφή των εξωτερικών χαρακτηριστικών του τηλεφώνου στo video που ακολουθεί.
Enjoy....


16 Μαΐ 2011

Nokia E7_ Warm Welcome

Η ευκαιρία να ξαναρχίσω το γράψιμο δόθηκε. Το ονομά της;  
Νokia E7. 
Παρασκευή απόγευμα- παραλαβή με ταχυμεταφορική εταιρία, ξετύλιγμα της συσκευασίας και ένα μικρό video για όλους εσάς με το άνοιγμα του μπλε πακέτου.
Το νέο τηλέφωνο της Φιλανδικής εταιρίας πολλά υποσχόμενο για όλους εμάς τους επαγγελματίες. Κινητό, e-mail, φωτογραφία-video, κοινωνικά δίκτυα όλα σε μια πολύ στιβαρή κατασκευή. Με μια καταπληκτική οθόνη και το πιο σημαντικό (τουλάχιστον για μένα) συρόμενο πληκτρολόγιο (η μάλλον καλύτερα) αναδιπλούμενο. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν post με τις εντυπώσεις μου από το τηλέφωνο. Καθημερινά post -σύντομα- θα διαβάζετε στο twitter μου ( http://twitter.com/GreekBlogger )